Mijn adapter wordt te heet wat betekent dit

Elke adapter wordt warm bij gebruik. Dit is een gevolg van de stroom die door het apparaat loopt en wordt omgezet van wisselstroom naar gelijkstroom. Elke adapter doet dit om een laptop van stroom te kunnen voorzien.

 

Sommige adapters worden echter zeer heet. Onder te heet wordt verstaan dat de adapter niet meer met de hand beet te houden is. In dit geval is er iets mis met uw adapter of laptop.

 

Als uw adapter te heet wordt betekent dit vaak dat hij overbelast wordt.Dit betekent in veel gevallen dat de adapter versleten is en niet meer het vereiste vermogen kan leveren. In dit geval is het verstandig uw adapter te vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

 

Als u een nieuwe adapter aanschaft en deze wordt ook snel heet, komt dit in de meeste gevallen doordat uw accu versleten is. Hierdoor moet deze zo veel bijgeladen moet worden dat uw adapter te zwaar belast wordt. De adapter wordt dan zeer heet en het risico van beschadiging of doorbranden is zeer groot. In dit geval is het verstandig een vervangende accu aan te schaffen.

 

 

Terug naar vorige pagina

 

Naar technische ondersteuning overzicht

JaNee